Fii în siguranță pe perioada sărbătorilor


În preajma vacanțelor sau a sărbătorilor avem atât de multe de făcut că poate fi ușor să uităm că siguranța ar trebui să rămână o preocupare principală.

Protecție inteligentă împotriva incendiilor

Decembrie este luna cu cele mai multe incendii de locuințe:
- 1 din 3 incedii din preajma sărbătorilor de iarnă este provocat de probleme electrice
- 1 din 4 incedii din preajma sărbătorilor de iarnă este provocat de o sursă de căldură pusă prea aproape de bradul de Crăciun
- 1 din 7 incedii din preajma sărbătorilor de iarnă este provocat de lumânări și artificii

O alarmă de fum inteligentă avertizează încă de când problema e mică, înainte de a deveni una mai mare. Și spre deosebire de o alarmă standard de fum, o alarmă inteligentă te poate avertiza chiar și atunci când nu ești acasă, ca să poți solicita ajutor rapid. Mai mult, dacă ai și un termostat inteligent și prize inteligente conectate la sistem, alarma va poate opri automat sistemul de reglare a temperaturii, pentru a preveni răspândirea fumului și a focului.

Protejează-ți casa chiar și când nu ești acolo

Crăciunul este momentul perfect pentru a fi alături de familie. Asta înseamnă că nu veți fi acasă mereu în această perioadă a anului. De asemenea, hoții știu și ei acest lucru și încearcă să profite de casele goale de Crăciun: riscul de spargere este cu 150% mai mare în perioada sărbătorilor. Sezonul sărbătorilor de iarnă este unul vânat intens de spărgătorii de locuințe.

Încuie ușile ori de câte ori plecați din locuință. Închide bine toate geamurile atunci când mergeți la somn. Activează alarma ori de câte ori plecați, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp. Iluminează corespunzător locurile întunecoase.

Și dacă dorești să te asiguri că nimeni nu intră în casă în lipsa voastră și cadourile sunt securizate în mod optim, poate merită să iei în considerare, pe lângă alarmă, și senzorul pentru ușă și fereastră. Senzorul monitorizează starea ușilor și ferestrelor atunci când nimeni nu este acasă. În timp ce modul alarmă este activ, poate fi activată sirena de alarmă Homematic IP. Prin intermediul aplicatiei, mesaje de avertizare suplimentare sunt trimise utilizatorului ca notificări push. În acest fel, utilizatorul poate reacționa într-un timp scurt la situații periculoase.

De asemenea, pentru un plus de siguranță, se pot crea programări de automatizare prin care prizele inteligente să pornească și oprească sistemul de iluminare inteligentă sau televizorul, astfel încât să sperie eventualii potențiali răufăcători.

Fii liniștit de sărbători cu ajutorul echipamentelor pentru casă inteligentă!

Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica