Cum se conectează un Nintendo Switch la FRITZ!Box

O conexiune prin cablu sau wireless - alegerea este a ta!

Îți plac jocurile pe console și vrei să integrezi Nintendo Switch în rețeaua de acasă, să accesezi funcțiile multiplayer și de comunitate rapid și ușor? Pentru a face acest lucru, conectează consola cu un FRITZ!Box, fie prin cablu LAN convențional, fie wireless prin WiFi.


Opțiunea A: o conexiune LAN printr-un adaptor

Spre deosebire de alte console, cum ar fi PlayStation 4 sau Xbox One, Nintendo Switch nu are port LAN. Cu toate acestea, poate fi conectat în continuare la un FRITZ!Box prin cablu. Pentru aceasta vei avea nevoie de un adaptor LAN (care se achiziționează separat). Introdu-l într-un slot USB de pe stația de andocare a consolei și apoi conectează cablul LAN la adaptor. Introdu celălalt capăt al cablului LAN în FRITZ!Box. Conexiunea este acum configurată. Reține că conexiunea la internet va fi întreruptă când ieși din modul TV sau scoți consola din stația de andocare.

Opțiunea B: conectare prin WiFi

Pentru a configura conexiunea wireless pe consolă și pentru a putea juca jocuri în timp ce unul dintre jucători se deplasează prin zona cu internet Wi-Fi activ, ar trebui să faci următoarele:

  • navighează la „System Settings” din meniul consolei
  • accesează „Internet” și apoi „ Internet Settings”
  • selectează rețeaua din listă.

În acest moment va fi cerută introducerea cheii de rețea. În timpul testului final de conectare, sistemul verifică automat dacă toate informațiile introduse sunt corecte și dacă a fost stabilită o conexiune la rețeaua de domiciliu și la internet.

Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica