Cum se conectează un PlayStation la FRITZ!Box


Intră online

Ai achiziționat un PlayStation 4 sau PlayStation 5 și aștepți cu nerăbdare cea mai tare experiență de joc posibilă? Atunci, primul pas este să conectezi consola la lumea online, deoarece numai atunci poți începe să o utilizezi la potențialul său maxim. Cu PS4 / PS5 poți juca jocuri online, poți interacționa cu alți utilizatori sau poți urmări serialele preferate pe o gamă largă de aplicații.

Există două moduri de a conecta consola la rețea: poți utiliza pur și simplu un cablu de rețea sau Wi-Fi pentru a conecta PlayStation 5 sau PlayStation 4 la FRITZ! Box. PlayStation poate accesa apoi internetul și poate fi utilizat ca dispozitiv de redare pentru videoclipuri, muzică și fișiere imagine în rețeaua rezidențială FRITZ!Box.

Opțiunea A: conectare prin cablu

Ia un cablu LAN și introdu-l în portul corespunzător din spatele consolei. În funcție de design (PS4 / PS4 Pro / PS4 Slim / PS5), portul LAN este situat într-o poziție diferită. Caută portul etichetat „LAN”. Conectează celălalt capăt al cablului cu portul de rețea de pe FRITZ!Box - și ai terminat! Conexiunea va fi stabilită automat la pornire.

Opțiunea B: conectare prin WiFi

Alternativ, puteți utiliza o conexiune wireless pentru a transmite date între routerul tău wireless FRITZ!Box și consolă. Condiția prealabilă pentru aceasta este ca LAN-ul wireless să fie activat pe FRITZ!Box și consola să se află în raza de recepție. Când pornești consola prima dată, aceasta va scana locația pentru rețele wireless. Aici ai deja opțiunea de a stabili o conexiune LAN wireless la rețeaua rezidențială. Pur și simplu urmezi instrucțiunile de pe ecran și introduci cheia de rețea când ți se solicită acest lucru.

Este mult mai ușor să configurezi conexiunea wireless apăsând butonul WPS de pe routerul wireless FRITZ!Box.

Configurarea partajării porturilor pentru jocurile online

Implicit, firewall-ul de protecție al routerului FRITZ!Box protejează toate dispozitivele din rețeaua rezidențială de conexiunile primite și de datele nedorite de pe internet. Asta poate cauza probleme cu unele jocuri online (de exemplu FIFA), deoarece acestea trebuie să fie accesibile altor jucători online.

Dacă PlayStation afișează „Type 2” ca tip NAT în „ Settings > Network > View Connection Status”, FRITZ!Box și PlayStation sunt deja configurate corect. Dacă PlayStation arată „Type 3” ca tip NAT, unele dintre serviciile sau datele solicitate de PlayStation sunt blocate; acest lucru se întâmplă de obicei pentru că partajarea porturilor nu a fost configurată. În acest caz, trebuie reglate setările routerului wireless FRITZ! Box.

Important: Pentru a fi complet accesibil pe internet, FRITZ!Box necesită o adresă IPv4 publică.

Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica