Cum se conectează un Xbox One la FRITZ!Box

Utilizarea Xbox Series X / Series S / One în rețeaua rezidențială FRITZ!Box

Poți conecta cu ușurință Xbox Series X, Series S sau Xbox One la FRITZ!Box utilizând un cablu de rețea sau prin Wi-Fi. Xbox poate apoi accesa internetul și poate fi folosit pentru a juca jocuri online sau pentru chat prin Skype.

 

 

 

Acces LAN sau LAN wireless

Xbox One, Xbox One X și Xbox One S de la Microsoft au toate o varietate de funcții multiplayer, servicii cloud, precum și servicii de chat și comunitate. Pentru a utiliza aceste funcții, trebuie să conectațiezi consola la rețeaua rezidențială și la internet prin cablu LAN sau WiFi.

Ca în cazul PS4, o conexiune convențională prin cablu LAN este cea mai ușoară cale. Introdu un capăt al cablului în portul LAN al consolei, situat în partea dreaptă a panoului din spate. Apoi introdu celălalt capăt într-o interfață liberă de pe FRITZ!Box. După ce ai pornit consola, conexiunea este stabilită automat și nu sunt necesare alte setări.

Configurarea rețelei LAN wireless pe Xbox One

Alternativ, când pornești consola pentru prima dată, poți utiliza expertul Wizard pentru a stabili conexiunea wireless. Pur și simplu urmezi instrucțiunile de pe ecran, selectezi numele rețelei de acasă din listă și introduci cheia de rețea. Poți reveni la acest ecran mai târziu apăsând tasta meniu de pe controler și accesând „Setări rețea” ("Network Settings").

Acum poți adăuga o nouă rețea LAN wireless la Xbox One. Selectezi rețeaua de domiciliu din lista care apare după efectuarea scanării de rețea, apoi finalizezi procesul introducând cheia de rețea. Dacă schimbi vreodată informațiile despre rețeaua LAN wireless (numele rețelei, cheia de rețea) de pe routerul wireless FRITZ!Box, aici va trebui să reconfigurezi din nou conexiunea în Xbox One.


Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica