Găsește cea mai bună poziție pentru dispozitivele wireless


Fiecare casă are condițiile sale unice care afectează conexiunea wireless. Cât de groși sunt pereții și din ce sunt făcuți? Sunt alte dispozitive care transmit unde radio și care pot influența calitatea conexiunii? Astfel că pentru a avea cea mai bună performanță a echipamentelor de rețelistică, este importantă poziționarea routerului FRITZ! Box în cel mai bun loc posibil: cât mai aproape de centrul locuinței.

Poziționează routerul FRITZ! Box astfel încât să nu fie acoperit de alte obiecte și să existe cât mai puține obstacole între aceasta și celelalte dispozitive wireless. Obiectele metalice și substanțele care conțin apă interferează foarte mult cu undele radio, la fel ca geamurile duble sau triple.

FRITZ! App WLAN și software actualizat

Poți măsura cu ușurință puterea semnalului în diferite părți ale locuinței folosind aplicația FRITZ!App WLAN pentru Android și iOS. De asemenea, poți utiliza aplicația pentru a identifica sursele de interferență și pentru a muta routerele FRITZ!Box sau dispozitivele wireless pe baza rezultatelor. De asemenea, asigură-te că rețeaua wireless are propriul său nume unic. Cel mai bun LAN wireless se poate obține doar cu cel mai recent software WiFi actualizat pe toate dispozitivele.

Reglare fină: canal WiFi optim

În general, FRITZ!Box selectează automat setările optime radio pentru cea mai bună calitate a recepției. Cu toate acestea, poți, de asemenea, să setezi manual canalul WiFi pe cel care e cel mai puțin probabil să interfere cu alte recepții wireless. FRITZ!Box te poate ajuta afișând individual fiecare „ Wireless Environment”.

Lista de verificare pentru a beneficia de cel mai performant și rapid LAN wireless:

  • Găsește locația ideală pentru FRITZ! Box sau FRITZ!Repeater
  • Instalează cel mai recent software driver pe FRITZ!Box și pe toate dispozitivele WiFi
  • Evită sursele de interferență, cum ar fi cuptoarele cu microunde și / sau mută-le mai departe
  • Alocă rețelei wireless un nume unic
  • Boostere LAN wireless suplimentare:
    • setează puterea maximă de transmisie în FRITZ!Box
    • selectează cel mai bun canal wireless

 

Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica