MAI SIGUR IN TREI PASI

Cu toții iubim vara - dar temperaturile ridicate cresc și riscul de ploi abundente și de furtuni, iar fulgerele și trăznetele reprezintă un real pericol, provocând fluctuații de tensiune în zona de furtună de până la 100.000 de volți și astfel afectând iremediabil echipamentele electronice. De aceea, ne-am gândit să împărtășim câteva sfaturi și trucuri pentru ca te pot ajuta să crești siguranța produselor și echipamentelor electronice și electrocasnice, comercializate de noi și nu numai.

MAI SIGUR ÎN TREI PAȘI

În general, echipamentele electronice au protecții de supratensiune integrate, totuși, asta nu înseamnă că sunt 100% protejate. Pentru a preveni deteriorarea în timpul unei furtuni, următorii pașii sunt recomandați:

Deconectează de la rețeaua de alimentare (și de la sursa de internet, unde este cazul) routerele și echipamentele electronice aferente (FRITZ! DECT, FRITZ!Repeater, FRITZ! Powerline, Punctul de acces pentru dispozitivele Homematic IP).

Ca măsură suplimentară de precauție, deconectează toate prizele inteligente, prelungitoarele și fișele de priză – simpla întrerupere a acestora nu protejează în mod automat echipamentele în timpul unei furtuni.

Echipamentele Homematic IP comunică prin unde radio cu punctul de acces, dar odată cu întreruperea alimentării acestuia de la rețea se pierde și conexiunea cu aplicația.

Configurează devierea apelurilor de pe liniile de telefonie fixă către smartphone.

Deconectează telefoanele fixe, dacă există. Odată cu deconectarea acestora și a echipamentelor FRITZ!Box, conexiunea la internet este sistată, iar efectuarea apelurilor telefonice este imposibilă. Pentru a te asigura că prietenii și familia te pot contacta în continuare, configurează în prealabil devierea apelurilor către telefonul mobil.

Reconectează echipamentele mai întâi la conexiunea de internet, apoi la alimentarea cu curent electric

Când furtuna s-a terminat (și poți ieși de sub pat!), reconectează toate echipamentele mai întâi la conexiunea DSL, unde este cazul, și apoi la sursa de alimentare. Setările și configurările sistemelor vor fi aceleași ca înainte de furtună și poți reveni la verificarea parametrilor optimi ai casei, scroll pe Facebook și vizionarea videoclipurilor amuzante fără efort.

ECHIPAMENTE HOMEMATIC IP ȘI FRITZ! AFECTATE – CE E DE FĂCUT?

Din moment ce supratensiunile electrice distrug componentele microelectronice ale echipamentelor, acestea nu pot fi reparate, din nefericire, și nici nu intră în situațiile de înlocuire prin garanție. Cu toate acestea, multe polițe de asigurare ale proprietarilor de locuințe acoperă și daunele cauzate de furtuni puternice și fulgere asupra echipamentelor din casă. Acest lucru este valabil și pentru echipamentele FRITZ! sau Homematic IP care nu mai funcționează.


Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3