Mesh cu FRITZ!


Indiferent dacă ai un apartament mare, o casă cu mai multe etaje sau o grădină - Mesh cu FRITZ! aduce LAN wireless rapid și stabil în fiecare colț al locuinței tale. Pur și simplu adaugă echipamente FRITZ! suplimentare rețelei tale de domiciliu, de exemplu, FRITZ!Repeater și FRITZ!Powerline cu LAN wireless, și FRITZ!Box plasează rețelele wireless individuale pentru a forma un LAN wireless mare.

Ce este direcționarea Mesh WiFi și cum funcționează?

Direcționarea Mesh WiFi se referă la mutarea automată a smartphone-urilor, tabletelor sau altor dispozitive wireless către punctul de acces wireless cu cea mai bună recepție wireless și, de asemenea, către cea mai potrivită bandă de frecvență. În acest fel, direcționarea Mesh WiFi nu numai că optimizează conexiunea wireless a dispozitivelor individuale, ci optimizează și încărcarea cu pachete de date a tuturor punctelor de acces wireless.

Mesh Master declanșează automat schimbarea benzii de frecvență

În Mesh, FRITZ!Box analizează continuu toate conexiunile wireless în funcția sa de Mesh Master. Imediat ce Mesh Master stabilește că un dispozitiv wireless ar putea stabili o conexiune semnificativ mai bună la rețeaua de domiciliu sau la rețeaua de oaspeți printr-un alt repetor mesh, acesta solicită dispozitivului să treacă la cealaltă rețea wireless.

Spre deosebire de roamingul wireless, prin direcționarea WiFi Mesh, Mesh Master decide când are sens să schimbe rețeaua wireless și nu dispozitivul wireless în sine. Avantajul decisiv este faptul că Mesh Master poate aprecia mai bine care este punctul de acces wireless sau banda de frecvență ideală la un moment dat, deoarece are informații despre toate dispozitivele wireless și conexiunile acestora, inclusiv încărcarea repetoarelor mesh. Dispozitivele wireless individuale nu pot determina aceste informații.

Cerințe pentru direcționarea Mesh WiFi

Începând cu FRITZ!OS 7.10, toate FRITZ!Box, FRITZ!Powerline cu suport wireless și FRITZ! Repeater acceptă direcționarea Mesh WiFi. Direcționarea Mesh WiFi este deja activată în setările din fabrică. Pentru a profita de avantajele direcționării Mesh WiFi, produsele FRITZ! trebuie să fie integrate în Mesh și să utilizeze setările wireless ale Mesh Master. Dispozitivele wireless trebuie să suporte complet standardele wireless 802.11k și 802.11v.

Pentru direcționarea Mesh WiFi, ambele benzi de frecvență ale Mesh Master trebuie să aibă nume identice de rețea wireless (SSID). Dacă în prezent au nume de rețea wireless diferite, dă ambelor benzi de frecvență același nume. Apoi, activează opțiunea "To improve data transmission, wireless devices can be switched automatically [...] in the Mesh" („Pentru a îmbunătăți transmisia de date, dispozitivele wireless pot fi comutate automat [...] în Mesh”) din interfața utilizatorului FRITZ!Box, aflată sub „Wireless> Radio Channel” din secțiunea „ Radio Channel Settings > Additional Settings“.

FRITZ!Box (Mesh Master) transmite setările wireless (de exemplu, informațiile contului, accesul oaspeților, programul) celorlaltor produse FRITZ! din rețeaua de domiciliu. Acest lucru face direcționarea Mesh WiFi posibilă și trebuie configurată doar o singură conexiune wireless pe smartphone-uri, tablete și notebook-uri pentru a avea acces la rețeaua de domiciliu și la conexiunea de internet a FRITZ!Box prin fiecare produs FRITZ!.

Configurare ușoară printr-o simplă apăsare a unui buton

Acum este și mai ușor să configurezi automat conexiunea wireless prin WPS (WiFi Protected Setup) și să integrezi noi produse FRITZ! în Mesh: pur și simplu apeși butonul „Connect” sau „WPS” de pe FRITZ!Box (Mesh Master) și noul produs FRITZ! - asta-i tot!

Privire de ansamblu

Privirea de ansamblu a rețelei FRITZ!Box arată întotdeauna ce dispozitive din rețeaua de domiciliu și de oaspeți sunt active în prezent, cum sunt conectate între ele și ce rate de transfer sunt disponibile pentru conexiunile individuale. Și, dacă este disponibilă o actualizare pentru un produs FRITZ!, poate fi instalată direct prin intermediul privirii de ansamblu Mesh, cu un clic de mouse.

Fig.: Privire de ansamblu asupra rețelei Mesh în interfața de utilizator FRITZ!Box

 

 

Rețea flexibilă prin LAN wireless, rețeaua electrică sau LAN

Produsele FRITZ! Cu conexiune rapidă wireless necesită redirecționare rapidă a datelor în rețeaua de domiciliu. Pentru a garanta acest lucru, Mesh cu FRITZ! utilizează tehnologii inovatoare și toate mijloacele de transmisie disponibile:

Repetoare FRITZ!Repeater cu LAN wireless cu bandă dublă de frecvență folosesc repetări inteligente în bandă încrucișată pentru a se asigura că datele sunt transmise către FRITZ!Box prin LAN wireless, fără pierderi de viteză.

Adaptoarele FRITZ!Powerline cu LAN wireless sunt integrate în rețeaua internă cu viteză gigabit folosind cablurile electrice ale casei, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate și în afara ariei de acoperire wireless a routerului FRITZ!Box.

Se pot utiliza, de asemenea, cabluri de rețea pentru a conecta toate produsele FRITZ! cu porturi LAN la rețeaua de domiciliu, ceea ce înseamnă că pot fi plasate și în afara razei de acțiune wireless a routerului FRITZ!Box

Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica