Modalități de îmbunătățire a conectivității Wi-Fi în școli fără a da peste cap bugetul


Printre provocările pandemiei se numără și sistemul educațional. Fie că vorbim despre predare numai online sau în sistem hibrid, o conexiune de încredere și fiabilă a școlii la internet a devenit obligatorie. Dar... cât de depășit este WiFi-ul școlii tale? Potrivit unui studiu, 48% dintre școli au conectivitate wireless ineficientă - un deficit care are un impact de amploare asupra elevilor, profesorilor și cadrelor administrative. Dar cum afectează asta școala practic și ce beneficii poate aduce cu adevărat o regândire a configurării WiFi?

Scopul învățării online în general este vast și interesant – dincolo de contextul actual, accesul la internet oferă elevilor și profesorilor resurse utile care acoperă o gamă largă de subiecte de nișă. De la videoclipuri YouTube la platforme de învățare colaborativă, tehnologia digitală transformă modul în care școlile abordează educația. Dar fără WiFi competent, școlile au mari probleme în a profita cu adevărat de aceste canale online.

Instituțiile oferă cadrelor didactice acces la dispozitive online fie prin furnizarea de echipamente și gadgeturi (rar, motivând că e o investiție semnificativă din resurse inexistente) sau încurajându-i să-și aducă propriile dispozitive la școală, pentru a transmite prin live streaming tot ce se întâmplă în clasă și pentru a facilita interacțiunea copiilor în cadrul lecțiilor. Cu o conexiune WiFi rapidă și eficientă, această tehnologie poate fi utilizată atât în clasă, cât și în afara acesteia - permițându-le elevilor și cadrelor didactice să își autodirecționeze învățarea cu cercetări autonome, indiferent dacă sunt în curte, laboratoare sau așteaptă la locul de joacă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O conexiune WiFi rapidă cu lățime de bandă mare este, de asemenea, o necesitate pentru utilizarea simultană a dispozitivelor online. Dacă sute de dispozitive sunt conectate simultan pentru vizionarea videoclipurilor sau descărcarea materialelor din clasă, conexiunea WiFi trebuie să permită învățarea instantanee și neîntreruptă. Elevii, profesorii și personalul administrativ au cerințe foarte diferite de WiFi. Pentru elevi, prioritatea este accesul la platformele de învățare online, fluxul de conținut și efectuarea de cercetări. Pentru profesori și administrație, este posibilitatea de a accesa platformele educaționale, de a urca în cataloagele online datele elevilor și de a trimite informații despre elevi, cum ar fi rezultatele examenelor și rapoartele de progres. Prin separarea traficului WiFi și separarea rețelelor, se pot oferi canale personalizate cu măsuri de securitate personalizate și performanțe îmbunătățite.

Obiectivul principal al fiecărei școli este de a-și păstra elevii în siguranță. Dar fără controalele corespunzătoare, spațiul online poate fi un loc dificil de traversat - indiferent dacă este vorba de protejarea elevilor de conținut explicit sau de restricționarea accesului la anumite rețele sau forumuri. Schimbând configurarea WiFi, școala nu numai că poate controla cu atenție măsurile de securitate și activitatea din rețea, dar poate proteja și datele sensibile de hackeri. În loc de o rețea deschisă, publică, WiFi-ul ar trebui să fie închis cu parole complexe, un nume de rețea ascuns (SSID) și niveluri diferite de autorizare a utilizatorului. Rețeaua multiplă - asigurarea diferențierii canalelor, de exemplu canalele accesate de elevi și cele de părinți să nu fie legate de rețeaua administrativă principală - este, de asemenea, importantă pentru o securitate sporită.

Școlile trebuie să țină seama nu doar de ceea ce este necesar pentru a respecta programa, ci și de nevoile operaționale și administrative ale școlii. Așadar, ajungem la un triunghi „amoros‟: asigurarea unei conexiuni stabile în întreaga școală, păstrarea unor performanțe fiabile, rămânând totodată în bugetul alocat este.

Având în vedere acest lucru, merită să ai o discuție cu un consultant IT pentru a analiza dacă configurația actuală de conectivitate este cea mai bună pentru a satisface toate cerințele viitoare. Iată câteva idei de care poți ține cont în această discuție.

Evaluează nevoile școlii tale

Lățimea de bandă insuficientă va duce probabil la creșterea numărului de întreruperi și reducerea considerabilă a performanței. Dar, în același timp, nu ar trebui să plătești adițional pentru o lățime de bandă care depășește semnificativ cerințele și nevoile specifice ale școlii.

Pentru a obține acest echilibru corect, studierea în detaliu a nevoilor reale de conectivitate ale școlii este obligatorie înainte de a semna contractul cu furnizori. Evaluarea acestor nevoi poate fi complexă, deoarece trebuie luate în considerare efectele mai multor tipuri de activități, de la cercetarea elevilor și utilizarea dispozitivelor portabile sau mobile - până la cerințele de a lucra online pe un portal școlar sau un mediu virtual de învățare (VLE). În ceea ce privește logistica, o școală formată din doar câteva sute de elevi și câteva zeci de cadre didactice / săli de clasă va avea probabil cerințe foarte diferite față de o organizație mult mai mare găzduită într-un bloc principal și mai multe clădiri periferice. Aceste informații sunt obținute de la experți după efectuarea unei evaluări amănunțite.

Înțelegând nuanțele rețelei WiFi, se pot gestiona mai bine așteptările și nevoile fiecăruia și rețeaua poate fi utilizată eficient. Oferind elevilor și profesorilor instrucțiuni clare pentru conectarea la rețea, aceștia pot folosi WiFi-ul rapid și ușor. Dacă există „zone gri” în anumite zone ale școlii, o hartă a campusului, școlii, curții școlii care prezintă nivelurile ridicate, medii și scăzute de conectivitate poate ajuta la informarea utilizării rapide și eficiente.

Alege un router puternic

Pentru că rețeaua școlii va trebui să suporte multe dispozitive conectate în paralel - computere, smartphone-uri, hard diskuri, tablete -vei avea nevoie de unul dintre cele mai bune routere care să gestioneze tot traficul. Un router bun și de încredere va ușura orice defecțiuni de comunicare între dispozitive.

Dispozitivele FRITZ!Box sunt propunerile noastre pentru o rețea WiFi fiabilă și stabilă.

 

Instalează amplificatoare WiFi

Creșterea semnalului este una dintre cele mai simple modalități de adresare a vitezei WiFi mai mici și a căderii semnalului. Instalarea unui repetor de semnal este adesea soluția evidentă - adică adăugarea unui repetor wireless la rețea.

Amplificatoarele WIFI ajută la extinderea rețelei WiFi prin amplificarea semnalului. Acestea sunt compatibile cu orice router și funcționează foarte bine în special cu routerele Fritz!Box, mărind raza de acoperire.

Dispozitivele FRITZ!Repeater sunt propunerile noastre pentru extinderea rapidă și ușoară a rețelei WiFi, oferind viteză și stabilitate.

 

Ia în considerare extinderea rețelei WiFi prin intermediul rețelei electrice

Adaptoarele de rețea Powerline sunt echipate cu porturi Ethernet și utilizează circuitul electric existent în clădire pentru a transmite WiFi la viteze la care te-ai aștepta în mod normal doar de la o rețea cu fir. Acestea pot fi utile pentru configurarea hotspot-urilor wireless cu un semnal puternic adecvat în săli de clasă, dar cu cheltuieli foarte mici.

Dispozitivele FRITZ!Powerline sunt propunerile noastre pentru extinderea rapidă și ușoară a rețelei WiFi prin intermediul rețelei electrice.

FRITZ! Powerline transformă orice priză de alimentare într-o conexiune de rețea, permițând incorporarea dispozitivelor în rețeaua școlii prin intermediul sursei de alimentare. Tehnologia FRITZ!Powerline transmite datele prin intermediul circuitului electric din casă, cu o viteza de peste 1 Gbit/s, pe două frecvențe: 2,4 Ghz si 5 Ghz. În cazul În care routerul este situat în cancelarie sau în biroul administratorului, transmiterea datelor prin circuitul electric poate fi prelungită instalând în fiecare sală de clasă un dispozitiv FRITZ!Powerline pentru o conexiune rapidă și stabilă la internet.

 

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată!

Pierderea conectivității are potențialul de a perturba atât învățarea, cât și administrarea în întreaga școală. În loc să fie remediată o problemă de conectivitate locală cu, de exemplu, routere suplimentare, merită adesea să se facă un pas înapoi și să se verifice dacă tipul de pachet de conexiune pe care îl are școala este încă adecvat scopului. Poate fi o falsă economie să cheltuiești bani pentru extinderea unei rețele dacă aceasta s-ar cere actualizată și reconfigurată completă.

Indiferent de soluția aleasă, ne poți contacta pentru consultanță în vederea îmbunătățirii situației rețelei wireless a școlii tale.

office@smartmedia
 
Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica