Homematic IP la birou

Multe companii se confruntă în prezent cu provocarea de a reduce costurile de funcționare pe termen lung - nu este o sarcină ușoară atunci când costurile cu energia continuă să crească. Lucrările de renovare complexe, costisitoare și, mai presus de toate, consumatoare de timp nu sunt o opțiune pentru majoritatea companiilor.


Ceea ce respectivele companii au nevoie sunt soluții ușor de integrat în construcțiile existente, ușor de utilizat și readaptat, dar și relativ ieftine. Cu Homematic IP, eQ-3 a introdus pe piață un sistem de casă inteligentă care îndeplinește perfect toate aceste cerințe: comunicarea la distanță înseamnă că dispozitivele pot fi instalate în structura clădirii fără intervenții elaborate. Utilizarea dispozitivelor inteligente va reduce semnificativ costurile cu energia ale companiei - cu până la 30% numai prin controlul încălzirii

Termostatele termice convenționale sunt foarte ușor înlocuite cu termostatele Homematice IP controlate de la distanță. 

Acestea permit controlul local sau central, după caz, și individual pentru fiecare încăpere. Folosind o aplicație smartphone, angajatorul poate crea cu ușurință programări bazate pe orele de lucru ale angajaților. Termostatele instalate apoi reglează automat temperatura în funcție de necesități. Potențialul de economisire suplimentar poate fi exploatat prin conectarea termostatelor radiatorului la contactele de la distanță ale ferestrelor - dacă se deschide o fereastră, termostatul din cameră reduce automat temperatura; de îndată ce fereastra este închisă, termostatul își reia imediat programul de încălzire prestabilit.
 
Chiar și birourile moderne conțin numeroase dispozitive care consumă o cantitate relativ mare de energie în modul standby. Întrerupătoarele conectabile la distanță permit acestor dispozitive să fie controlate în funcție de nevoi și eficientizarea consumului de energie, utilizând regulat orele și regulile programate. Încă o dată, angajatorul poate crea profiluri de timp fixe prin intermediul aplicației. Deconectarea automată a sistemelor pe perioada nopții și la sfârșit de săptămână aduce reduceri semnificative în ceea ce privește costurile. Acest lucru se aplică și controlului iluminării. Printr-o simplă apăsare de buton, iluminarea pentru toate birourile și spațiile comerciale poate fi activată centralizat și se poate trece din nou la modul de noapte după încheierea activității. Detectoarele de mișcare asigură iluminarea coridoarelor și altor zone puțin circulate doar la cerere și pentru o anumită perioadă de timp.
 
Sistemul inteligent Homematic IP transformă biroul clasic într-un birou inteligent - pentru o eficiență sporită a energiei și confortului. Un mediu de care șefii și angajații sunt mulțumiți deopotrivă.
Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3
Securitate Cibernetica