Trai independent la bătrânețe cu Homematic IP

Dorința de a rămâne mobili, independenți și în controlul tuturor aspectelor legate de viața privată marchează generația actuală de pensionari mai mult ca oricând. Cei mai mulți sexagenari vor să continue să locuiască între propriii patru pereți, iar majoritatea afirmă cu încredere că se descurcă destul de bine în domeniul tehnologiei digitale, astfel că mulți seniori devin foarte interesați odată ce le este prezentată ideea casei inteligente.


O locuință dotată cu Homematic IP oferă persoanelor în vârstă un beneficiu clar în ceea ce privește securitatea, confortul și comoditatea, iar automatizarea înseamnă că numeroase procese de zi cu zi sunt simplificate. Un avantaj major este faptul că sistemul este extrem de simplu de configurat și de utilizat - cunoștințele tehnice nu sunt necesare.

Homematic IP permite încălzirea tuturor încăperilor din casă după cum este necesar și cum place fiecăruia. Setările predefinite pot fi suprascrise în orice moment și temperatura să fie modificată manual dacă este necesară încălzirea suplimentară sau răcirea unei încăperi.

Iar la plecarea de acasă, prin atingerea unui singur buton se poate scădea temperatura în întreaga casă, economisind astfel energie valoroasă. Dacă locuința are montate contactele necesare la ferestre, încălzirea este de asemenea oprită automat în timpul ventilației. În acest fel, nu se pierde energie încălzind aerul de afară. Este posibilă o economie de până la 30% în ceea ce privește energia electrică și termică. Evident, Homematic IP este ideal și pentru controlul sistemelor de încălzire prin pardoseală.
 
În plus față de controlul încălzirii, Homematic IP poate fi utilizat și pentru a activa sau dezactiva luminile în orice cameră, în orice moment, astfel încât iluminarea încăperilor să fie exact așa cum își dorește fiecare în propriul spațiu personal. Toate acestea se pot face cu ușurință și convenabil din confortul propriului scaun, folosind o aplicație de pe telefonul mobil sau de la o telecomandă. Controlul automat al jaluzelelor și al roletelor are, de asemenea, numeroase avantaje, în special pentru persoanele cu mobilitate limitată. În plus, cu soluțiile de securitate Homematic IP, casa este mereu în siguranță. Detectoarele de mișcare indică ori de câte ori cineva (sau ceva) intră pe proprietate la ore neobișnuite, iar contactele ferestrelor și ale ușilor pornesc imediat alarma atunci când o ușă sau o fereastră este deschisă neașteptat. În acest fel, proprietarii se pot simți în siguranță tot timpul și pot fi liniștiți că nimic rău nu se poate întâmpla cu casa lor.
Traieste smart cu smartmedia
S.C. MEDIA SMART TECH S.R.L. este importator direct pentru România a produselor Homematic IP și Fritz by AVM.

Categorii articole

Smart Home
Retele Wifi
Economie și eficiență
Liniște și siguranță
Confort
Fritz! by AVM
Homematic-ip by eQ-3