Eficienta

Tehnologia caselor inteligente devine din ce în ce mai eficientă din punct de vedere energetic – electrocasnicele și electronicele domestice reprezintă doar 12% din consumul de energie electrică rezidențială, restul reprezintă consum energetic utilitar. Crearea unei locuințe inteligente care să optimizeze modul în care și când se utilizează energia - conectarea serviciilor și dispozitivelor într-un sistem care să permită controlul independent prin intermediul unei aplicații de pe smartphone- are o influență pozitivă asupra bugetului și a mediului. Credem că piața caselor inteligente va crește exponențial atunci când companiile de construcții se vor concentrează pe nevoile primare ale clienților, care includ eficiența energetică a locuințelor.

Potrivit statisticilor internaționale, 42% din energia medie consumată într-o locuință este folosită pentru încălzirea spațiilor; alte 18% sunt folosite pentru încălzirea apei. Răcirea și iluminarea reprezintă fiecare 5% din consumul mediu de energie al locuinței. (24% din energia unei case nu este înregistrată în studiu, fiind considerată irosită încă dinainte de a fi contorizată).

Prin instalarea unui termostat care învață să gestioneze mai bine consumul de energie al locuinței pe măsură ce este utilizat, se pot face economii considerabile. Prin simpla ajustare independentă a temperaturii pentru fiecare încăpere se pot economisi cantități de energie de peste 30%.

În plus, Homematic IP oferă, prin intermediul aplicației, controlul eficient al încălzirii prin pardoseală. Sistemul detectează căldura necesară pentru fiecare încăpere și - spre deosebire de sistemele convenționale de control al circuitelor de încălzire – direcționează inteligent apa caldă în mai multe zone de încălzire. Aceasta asigură echilibrarea încărcării cu apă a sistemului de circulare a apei și distribuția eficientă a energiei datorită fluxului continuu de apă.

Printr-o simplă atingere a unui buton, toate instrumentele necesare pentru maximizarea eficienței energetice a locuinței sunt la îndemână. Tehnologia care a fost odată un vis este pregătită pentru implementare. Trebuie doar să stabiliți ce sistem oferă cel mai mare impact pentru modul de viață la care visați și porniți de acolo.