Automatizarea elementelor de umbrire si protectie

Obloanele și jaluzelele întunecă încăperile și asigură intimitatea spațiului privat, în timp ce marchizele și copertinele protejează împotriva radiației solare excesive.

În doar câțiva pași simpli, obturatoarele de lumină pot fi configurate și apoi deschise și închise automat prin intermediul aplicației Homematic IP. Opțiunea de a le controlați în timp ce vă aflați în mișcare este deosebit de util, pentru că adesea apar situații neprevăzute în timp ce vă aflați departe de casă, de exemplu o furtună iminentă sau debutul brusc al unei ploi torențiale.

Sistemele Homematic IP de protecție a ferestrelor pot fi controlate convenabil prin intermediul profilurilor săptămânale individuale și, de asemenea, în funcție de momentul zilei - răsăritul sau apusul soarelui. În caz de lumină puternică a soarelui, sistemele de protecție a ferestrelor pot fi coborâte sau închise automat, pentru a preveni supraîncălzirea camerei. De asemenea, actuatoarele permit ajustarea exactă a poziției șipcilor. Un alt avantaj: obloanele și jaluzelele active sporesc securitatea casei, facând-o să arate locuită chiar și atunci când locuitorii săi se află pe cealaltă parte a lumii.