Controlul si automatizarea luminii

Comutarea și diminuarea luminilor din confortul propriului fotoliu creează oricui un sentiment de bunăstare. Astfel, prin intermediul aplicației se creează o atmosferă confortabilă pentru serile în fața televizorului, deoarece lumina de pe plafon este diminuată la nivelul dorit de intensitate, în timp ce lămpile de pe podea sunt pornite. Cu ajutorul produselor noastre se pot activa sau dezactiva luminile în orice cameră, în orice moment, astfel încât iluminarea încăperilor să fie exact așa cum își dorește fiecare în propriul spațiu personal. Toate acestea se pot face cu ușurință și convenabil din confortul propriului scaun, folosind o aplicație de pe telefonul mobil sau de la o telecomandă.
 
De asemenea, sentimentul de securitate crește odată cu iluminarea fațadei casei sau a aleii de acces, întrucât luminile pot fi programate să se aprindă la o anumită oră și să se stringă după un timp prestabilit, crescând vizibilitatea în jurul casei și astfel descurajând spărgătorii. Unul dintre semnele clare pentru hoți că nu e nimeni acasă este că toate luminile sunt stinse.
 
Produsele Homematic IP pentru controlul luminii sunt ușor integrate în instalațiile casei, deoarece dozele prizelor și întrerupătoarelor existente pot fi utilizate în continuare, iar sistemul funcționează indiferent de tipul sursei de iluminare, becuri incandescente, LED-uri, economice sau fluorescente.
 
Controlul luminii se poate face, în același timp, prin diverse metode: control vocal, utilizând diferite cuvinte sau sunete (de exemplu, bătând din palme), prin intermediul aplicației sau a telecomenzii. Cu ajutorul acestui sistem inteligent, nu mai este nevoie să te dai jos din pat ca să închizi lumini sau poți să le programezi să se aprindă odată cu alarma de trezire de dimineață.
 
Totodată, cu ajutorul sistemelor inteligente de lumină și priză, se poate economisi energie, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra propriului portofel, dar și mediul. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de iluminare inteligentă va permite aprinderea luminii doar când este nevoie, iar în cazul în care nu se detectează prezență în încăperea respectivă, lumina este stinsă. De asemenea, cu ajutorul aplicației, lumina poate fi stinsă chiar și de la distanță, în cazul în care locatarii au plecat de acasă, dar au uitat lumina dintr-o încăpere pornită.