Controlul si automatizarea temperaturii

Homematic IP oferă controlul radiatoarelor și prizelor din fiecare încăpere, permițând creșterea confortului și economisirea energiei cu până la 30%. Prin intermediul aplicației, toate caracteristicile termice pot fi ușor ajustate, sporind calitatea vieții locuitorilor casei.
 
Homematic IP oferă controlul eficient al temperaturii din fiecare încăpere din casă, indiferent că vorbim despre calorifere, aparate de aer condiționat sau sistem de încălzire prin pardoneală.
 
În cazul încălzirii prin pardoseală, sistemul detectează căldura necesară pentru fiecare încăpere și - spre deosebire de sistemele convenționale de control al circuitelor de încălzire – direcționează inteligent apa caldă în mai multe zone de încălzire. Aceasta asigură echilibrarea încărcării cu apă a sistemului de circulare a apei și distribuția eficientă a energiei datorită fluxului continuu de apă.
În anotimpurile mai reci, temperatura camerei este reglată prin intermediul termostatelor radiatorului, a unui termostat instalat pe perete sau pur și prin intermediul aplicației. De asemenea, cu Homematic IP pot fi create profile individuale de încălzire.Ulterior, încălzirea este controlată automat și face viața de zi cu zi mai ușoară. Cu toate acestea, modificarea condițiilor și ajustarea temperaturii în funcție de nevoile fiecărui membru a familiei este foarte flexibilă.
 
 
În sezonul cald, scăderea temperaturii prin intermediul aparatelor de aer condiționat sau a ventilatoarelor este ușor realizabilă, cu ajutorul prizelor inteligente, care transformă electronicele banale în unele smart. Odată ce temperatura prestabilită prin intermediul aplicației sau a termostatului individual a fost depășită, priza inteligentă este activată și aparatul de răcire își face treaba eficient, când temperatura ambientală prestabilită ca fiind potrivită a fost atinsă, priza se deactivează, aparatele oprindu-se din activitate. În plus, punctele de contact ale ferestrelor și ușilor Homematic IP detectează atunci când ferestrele și ușile sunt deschise și oprește automat încălzirea în timpul ventilației.