Optimizarea consumului de energie electrica

Într-o lume în continuă mișcare, avem un stil de viață haotic, care nu ne ajută deloc să facem economii: lăsăm luminile aprinse atunci când părăsim camerele, uităm să oprim televizoare, computere și alte electrocasnice care consumă relativ mult atunci când nu le folosim, ceea ce duce la un consum considerabil de energie și costuri ridicate. Schimbarea acestor obiceiuri poate ajuta la economisirea energiei, dar acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut. Din fericire, tehnologia caselor inteligente ne ajută direct să economisim energie, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra propriului portofel, dar și asupra mediul. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de iluminare inteligentă va permite aprinderea luminii doar când este nevoie, iar în cazul în care nu se detectează prezență în încăperea respectivă, lumina este stinsă. De asemenea, cu ajutorul aplicației, lumina poate fi stinsă chiar și de la distanță, în cazul în care locatarii au plecat de acasă, dar au uitat lumina dintr-o încăpere pornită.
 
În clădirile de birouri, economiile realizate prin controlul inteligent al luminilor sunt de aproximativ 50-65% din costurile actuale, iar costurile echipamentelor achiziționate pentru a a realiza aceste economii sunt amortizate după 3-4 ani.
 
În cazul iluminării caselor și apartamentelor, este necesar un singur set de lămpi pentru 30-50mp (care sunt acționate simultan), comparabil cu un spațiu rezidențial iluminat clasic, care necesită utilizarea de până la 12 circuite de iluminare diferite.
 
Prin automatizarea sistemului de iluminat, dispozitivele simple, precum lămpile, pot efectua în mod inteligent acțiuni bazate pe condițiile pe care le-ați stabilit, de exemplu lumina să se aprindă numai atunci când oamenii sunt în cameră, iar odată detectată lipsa prezenței umane în încăpere, să se închidă.
 
Cu ajutorul prizelor inteligente, diversele electronice și electrocasnice pot fi programate să funcționeze pentru un timp prestabilit, în afara acestei perioade priza fiind dezactivată și astfel economisind energie